Dark Water (2005)

Fatih Varlık
0
Dark Water (2005)
Eşinden ayrılan Dahlia, sevimli kızı Ceci ile beraber bakımsız bir daireye taşınırlar. Gerek evin kasvetinden,gerekse eşinin açtığı velayet davalarından giderek paranoyaklaşmaya başlayan Dahlia, dairesinin tavanında gözüne çarpan can sıkıcı koyu su lekeleri sonrasında önsezileri ve mantığı arasında gel- gitler yaşamaktadır.
Eşinden kısa süre evvel boşanan Dahlia, minik kızı Ceci ile beraber New York yakınlarındaki Roosevelt adasına taşınmayı planlar. Ayrıldığı eşiyle kızının velayeti konusunda halen mahkemelik olan kahramanımız, bütçesinin el verdiği şekilde döküntü bir binada fiyatı uygun olan daireyi kiralamaya karar verir. Ceci ile beraber emlakçıyı yanlarına alarak daireyi gezmeye giden Dahlia, şehre yakın olmasına rağmen, sosyal çevre ve semt olarak bu denli bakımsız bir yerde en azından kısa süreliğine de olsa yaşamayı göze almalıdır. Ceci de yeni taşınmayı düşündükleri semti ve daireyi hiç beğenmese de Dahlia onu ikna etmeye çalışır.
Dark Water (2005)
Yeni dairelerine taşınan anne kızımız, henüz taşındıkları gece yatak odalarının tavanında siyah su akıntısı olduğunu keşfederler. Bu can sıkıcı durumu çözmek için emlakçıyı devreye sokan Dahlia; onun işgüzar tavırları sonrasında, binanın hem bekçiliğini yapan hem de ufak tefek arızaların tamiratını üstlenen Veeck isimli garip bir adamdan yardım ister. Veeck tuhaf görünüşlü, yapı itibari ile aksi bir ihtiyardır.
İlerleyen birkaç gün içerisinde emlakçı ile paslaşarak en sonunda odanın tavanını tamir eden Veeck, Dahlia’ya  üst katlarının boş olduğunu ve bazı serserilerinin kilidi kırarak, eğlenmek amacıyla içeri girip muslukları açık bırakıp kaçmış olabilecekleri konusunda uyarır.Odanın tamir edilmesine rağmen kısa bir süre sonra yeniden akıntının başlaması ile  üst kata çıkıp olaya el koymaya niyetli olan Dahlia, bahsi geçen daire içerisinde kendi silik çocukluk günlerine ait bazı yanılsamalar yaşar. Annesi ile arası hiçbir zaman iyi olmayan Dahlia, annesinin onu terk etmesiyle oldukça sorunlu bir çocukluk dönemi geçirmiştir. Yaşadığı kötü günleri unutmak ve kızına olabildiğince iyi bir anne olmak için uğraşan kahramanımız, belki de buhranlı çocukluk dönemlerinden itibaren en sıkıntılı günlerini geçirmektedir.
Dark Water (2005)
Ceci’nin evlerine yakın bir okula kaydını yapan Dahlia, birkaç gün içerisinde Ceci’nin hocası ile yaptığı  görüşme de kızının hayali arkadaşı (Natasha isimli kendisi yaşlarında bir kız) olduğu konusunda uyarılır. Her şey üst üste gelmektedir. Acaba kızının velayetini almak isteyen Kyle, Dahlia’nın psikolojisini bozup, mahkemede kendi lehine bir karar alma çabasında mıdır? Eski eşiyle kızının velayetini için amansız bir hukuk savaşına girecek olan Dahlia, Jeff isimli zamanla kendisine çok yardımı dokunan bir avukat tutar. Jeff soğukkanlı ve oldukça deneyimli bir boşanma avukattır. İlerleyen günlerde hem Ceci’nin velayetini için uğraşacak olan Jeff, hem de Dahlia’nın kişisel sorunları ile yüzleşmek zorunda kalır. Öte yandan tavandaki siyah leke giderek büyümektedir...


İyi;Psikolojik gerilim severler için tatmin edici bir film. Oyunculuk gayet başarılı. Hemen her sahnede göze batan yağmur ve sürekli olarak psikolojisinin değişimine şahit olduğumuz Dahlia, izleyicinin içini burkmayı başarıyor...
Kötü;Kurguda bazı kopukluklar anlam kargaşası yaratıyor.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!